Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilburen protest på Svartsjövägen

Manifestation för asfaltväg mot Ljusdal.

Annons

På lördag förmiddag rullade en bilkaravan ut från Ängebo, i riktning mot Ljusdal. Knappt 30 bilar fanns i bilföljet, som var en unison protest mot att Trafikverket ska riva upp asfalten från Svartsjövägen, och göra grusväg av den igen.

Det är Svågadalsnämnden, och nämndens ordförande Kenneth Kalén, som har hållit i trådarna när protesten har planerats. På lördag förmiddag samlades ortsborna med sina bilar vid butiken i Ängebo, och gav sig av mot Ljusdal. Bilarna var försedda med skyltar, och skyltar skulle också sättas upp utmed vägen.

– Vi ska fortsätta med våra protester. Vi ska göra fler skrivelser till Trafikverket och till Holmen, som ligger på för att det ska bli grusväg igen, säger Keneth Kalén.

Det krav som Svågadalsnämnden har, på ortsbornas vägnar, är att asfaltbeläggningen ska vara kvar och att Trafikverket ska laga de delar av vägen som behöver rustas.

– Det är kanske fem procent av vägsträckan som är dålig. Resten av vägen är riktigt bra, säger Kenneth Kalén.

Marianne och Reidar Tunhult var några av de ortsbor som mötte upp för att delta i kortegen. De har sett Svartsjövägen som både grusväg och asfaltväg, och föredrar det senare.

– Vägen blev mycket bättre sedan den blev asfalterad. Det är viktigt att vi har en bra väg till Ljusdal, det är en livsnerv för oss som bor här, både för skolresor och arbetsresor. Trafikveket borde kunna rusta bara det som är dåligt och låta resten vara, säger Marianne Tunhult.

Mer läsning

Annons