Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibliotek i tvättstugan

/
  • Lars Ohlsson-Wadén, förvaltningschef för Hudiksvallsbostäder, och Christer Forsberg från Hyresgästföreningen fick klippa bandet och inviga tvättstugebiblioteket.
  • Tanken är att man ska få läsa böcker i tvättstugan, men även att man ska få möta andra hyresgäster.
  • Illustratören Jens Ahlbom deltog i invigningen av biblioteket. – Det är en jättebra idé, sade han.
  • Marie och Ella Engstrand tyckte att tvättstugan har blivit fin och fräsch.

Hälsinglands första tvättstugebibliotek invigdes i Iggesund på tisdagskvällen. Nu kan man sitta och läsa i väntan på att tvätten ska bli klar. Men idén får även kritik.

Annons

I tvättstugan på Gråstensgatan i Iggesund finns det nu en läshörna med böcker av författare som Martina Haag, Dennis Lehane, Leif GW Persson och Sofia Rapp Johansson.

Lars Ohlsson-Wadén, förvaltningschef för Hudiksvallsbostäder, berättar att Hyresgästföreningens Christer Forsberg var den som först kom med idén som ska bidra till att stärka trivseln i området.

– Han kom med en helknäpp idé om ett bibliotek i tvättstugan, men när det hade landat kom vi på att det inte var så dumt, säger Lars Ohlsson-Wadén.

Förutom att det handlar om ett läsfrämjande projekt ska tvättstugan även bli en mötesplats för hyresgästerna.

Totalt sett har det kostat omkring 15 000 kronor att fräscha upp tvättstugan och inrätta biblioteket, enligt Lars Ohlsson-Wadén. Men inte alla hyresgäster är nöjda.

I våras skickades det ut enkäter till hyresgästerna där de kunde ta ställning till idén.

– Jag skulle vilja se de här enkäterna och hur många som skrivit önskemål om bibliotek i tvättstugan. Jag lämnade ett förslag om grovtvättmaskin och jag har talat med flera som också har den önskan. Det pratades även om ett litet torkrum, men det har de inte lyssnat på överhuvudtaget, säger Nils Person som bor i området.

– Men jag vill poängtera att de har gjort ett jättefint arbete med att göra fint i tvättstugan, fortsätter han.

Mer läsning

Annons