Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om vägcentrum kan rivas upp

På måndagskvällen sade kommunfullmäktige i Hudiksvall ja till detaljplanen för Medskog, området där företaget Roph Invest vill bygga ett vägcentrum. Men det finns fortfarande saker som kan stoppa planerna.

Annons

Utan diskussion godkände kommunfullmäktige detaljplanen för området på måndagens sammanträde. Fullmäktige fattade även beslut om exploateringsavtal och försäljning av marken till Roph Invest. Priset fastställdes till 9,1 miljoner kronor för markområdet som omfattar såväl industrimark som natur- och gatumark.

Men det kan bli så att länsstyrelsen kommer att riva upp kommunens beslut. Myndigheten har tidigare kritiserat kommunens planförslag på flera punkter, och har bland annat synpunkter på dagvattenutredningen som gjorts. På onsdag ska man göra en syn på plats i Hudiksvall.

– Vi ska titta en sista gång, strider det mot miljökvalitetsnormerna så ska vi pröva planen, säger Maritha Hillblom vid länsstyrelsen.

Enligt Riksantikvarieämbetet ska det dessutom finnas en fornlämning i området och länsstyrelsen vill att ärendet ska utredas.

En skriftlig rapport ska vara klar i slutet av maj.

Mer läsning

Annons