Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behandlingen i USA för dyr

/
  • Anna Eriksson tänker inte ge upp kampen att hitta en medicin som fungerar mot hennes magsäckscancer.

Anna Eriksson från Hudiksvall fick åka hem från USA utan medicin. Prislappen hamnade på ungefär 200 000 kronor i månaden, en orimlig kostnad för henne att klara av.

Annons

– Om jag ändå ska dö i den här sjukdomen så vill jag i alla fall ha försökt allt, säger Anna Eriksson.

Hon har varit hemma i Sverige i snart en månad. I början av december reste hon över Atlanten för att göra resan som hon då hoppades skulle göra henne frisk. Hon besökte en klinik i Texas som erbjöd en alternativ behandlingsmetod för hennes magsäckscancer. Hemma i Sverige hade hon fått beskedet att hennes cancer är obotlig och att läkarna endast kunde erbjuda henne cellgiftsbehandlingar. En stödgala som anordnades under hösten samlade in pengar som möjliggjorde hennes resa till USA. I USA provades nya mediciner ut till henne och hon mötte en väldigt tillmötesgående läkarkår.

– Men sen visade det sig att jag skulle behöva betala över 200 000 kronor i månaden för mediciner som jag skulle få skickade till mig. Det är orimligt att jag ska kunna göra det, det känns för jäkligt att man ska behöva vara rik för att kunna överleva, säger Anna Eriksson.

Trots nedslaget är hon fortfarande full av hopp. Hon tänker inte ge upp och hon vill inte lämna något åt slumpen i sin kamp att överleva.

– Jag söker nya behandlingar och alternativa mediciner. Jag är hoppfull, jag tror inte att man bara kan ge upp, säger Anna Eriksson.

Mer läsning

Annons