Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre resultat för Forssågruppen

/

Efter en följd av år med underskott i miljonklassen redovisar kommunägda Forssågruppen AB i Hudikvall ett positivt resultat för år 2012.

Annons

Fyra av de fem åren från 2007 till 2011 har däremot gett minusresultat, och det samlade underskottet för de fem åren har uppgått till nära 3 miljoner kronor.

Bolagets soliditet har under samma period backat från 21,1 procent till 17,6 procent. Resultatet för 2012 väntas dock visa ett överskott på i runda tal 600 000 kronor, enligt Håkan Rönström, M, ordförande i Hudiksvalls Näringslivs AB, HNA.

– Genom Forssågruppen har vi räddat mer än 500 arbetstillfälen kvar i Hudiksvall. Bolagets syfte och mål är inte att generera hög avkastning, det är ett instrument i HNA:s arbete, säger Håkan Rönström.

Just nu pågår förberedelser för en större insats i en av fastigheterna, LM-huset i Delsbo, där man ska anpassa lokalerna efter hyresgästen Senseairs behov och önskemål. Kommunen har sagt ja till ett borgensåtagande för ett lån på upp till 10 miljoner kronor.

– Vi har inte tagit upp det lånet än, men vi har den garantin. Vi håller just nu på att ta fram skisser på vad som ska göras i fastigheten. Sedan kommer hyran givetvis att anpassas. Varje fastighet ska bära sig själv, säger Håkan Rönström.

Forssågruppen är ett helägt dotterbolag till HNA, som i sin tur ägs av Hudiksvalls kommun. Fastigheterna ska underlätta etablering av företag i kommunen, och tanken är att de ska säljas.

Mer läsning

Annons