Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre orderläge på Hiab

/

Förhandlingar med facket väntar på Cargotec Hiab.

Annons

På Cargotec Hiab i Hudiksvall, där många varslades i höstas, ser det åtminstone för dagen ljusare ut än under hösten. Personal som har varslats om uppsägning kan få stanna längre än planerat.

– Vi har haft en bra orderingång i december och januari, så vi ska öka produktionstakten. Vi har mycket att göra just nu, säger platschefen Olov Nilsson.

I augusti varslades runt 60 tjänstemän och kollektivanställda om uppsägning, tillsammans med ett 40-tal visstidsanställda. Konjunkturen slog hårt mot företaget, orderingången gick ned, och varslen blev verklighet.

Förhandlingarna som rör tjänstemannasidan är klara, men på produktionssidan har man tryckt på bromsen vid flera tillfällen. Visstidsanställda har fått förlängda kontrakt, och verkställigheten av varsel har skjutits upp.

– Det är jättesvårt att förstå hur marknaden skulle kunna se ut på längre sikt, eller ens fram till hösten, men just nu ser det bra ut, säger Olov Nilsson.

Och nu är det möjligt, säger han, att man ska kunna skjuta upp processen med uppsägningar ytterligare någon tid. Förhandlingar med facket ska tas upp.

– Så har vi sagt. Vi kommer att ta den diskussionen, det kan bli aktuellt, säger Olov Nilsson.

Mer läsning

Annons