Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen vill ha en egen sportpark i Iggesund

Efter ett medborgarförslag från elever på Iggesundsskolan börjar kommunen se över bygge av en sportpark i Iggesund.

Annons

Det var i våras som eleverna i klass 2A vid Iggesundsskolan skrev ett medborgarförslag som de skickade in till kommunen med hjälp av läraren Madelene Forslund.

Läs mer: Robin vill ha en sportpark i Näsviken

"Vi skulle vilja ha en skatepark eller sportpark i Iggesund. Vi kan tänka oss jordhopp för cyklar och byggda ramper, railstång och funbox för sparkcyklar. Vi barn som bor i Iggesund vill gärna ha en aktiv och rolig fritid. Många av oss tycker att det är för lång att åka in till stan och vi är också för unga för att åka buss själva och ta oss till sportparken i Hudiksvall", skriver eleverna i förslaget, som de har skrivit under med egna namnteckningar.

Läs mer: Se tv och reportage från sportparken i Delsbo

Kultur- och fritidsnämnden har nu tittat på förslaget. Nämnden skickar det vidare till kommunstyrelsen och ber att de ser över om det finns pengar att bygga en sportpark i Iggesund under 2016. Nämnden vill också att kommunstyrelsen ska söka samverkan med andra krafter, som föreningar och näringsliv, för att sportparken ska bli verklighet.

– Det är väldigt roligt att eleverna har engagerat sig. Det är viktigt att ge dem svar och det här berör även ungdomar i Njutånger och Enånger. Men det måste till ideella krafter också för att sköta en sådan här anläggning, säger Ann-Margret Knapp (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Läs mer: Äldre intog Sportparken i Hudiksvall

Mer läsning

Annons