Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barncancer engagerar motionärer – trampar cykel från 7 till 19

Motionärer trampade hela lördagen till förmån för barn med cancer. Redan innan start hade 46 500 kronor samlats in i Hudiksvall.

Annons

– Jag är med här för att det är en god sak, säger Maria Ohlén, Hudiksvall.

Det svettades för den goda saken skull när Spin of hope arrangerades i Hudiksvall på lördagen.

Maria Ohlén tillhör ett av de 26 lagen som ställde upp det tredje året som Spin of Hope som lokalt arrangerades av Friskis & Svettis i Hudiksvall. Det handlar om spinning, en motionsform som utövas på motionscyklar. Det är Barncancerfonden som initierat evenemanget som i fjol arrangerades på 135 anläggningar på 92 orter runt om i landet.

I och med lördagen har motionärer i Hudiksvall bidragit med över 150 000 kronor till Barncancerfonden under de tre år som Spin of hope arrangerats.

Läs mer: Rekord i insamling: "En vilja att bidra"

Maria Ohléns lag heter C- Op som i centraloperation vid Hudisvalls sjukhus och laget består som de andra lagen av tolv deltagare och som i flera andra fall är det arbetskamrater som gått ihop för att bilda laget.

– Jag är engagerad i ämnet, men jag är inte så mycket för spinning. Det här är första gången jag är här sedan ifjol, säger Maria Ohlén.

Spin of Hope pågick från klockan 7 på morgonen och fram till klockan 19 på lördagskvällen. Dagen delades in i tolv pass och de flesta lag hade valt att låta var och en trampa i en timme. En person satsade på att vara ett eget lag och han representerade BL Information i Näsviken.

– Jag tycker att det är en bra träning, säger Henrik Lowemark, Ljusdal.

Spin of hope blev ett 12 timmar långt träningspass för Henrik Lowemark, Ljusdal.

Läs mer: Ultramaraton inleddes med fallskärmshopp: Henrik vann

Tolv timmar långt blev hans träningspass på lördagen och han tyckte om att få sällskap under träningen.

– Jag brukar springa i vanliga fall. Som längs har jag sprungit i 52 timmar, säger Henrik Lowemark.

Han är alltså en extremidrottare som tidigare i år deltog i Skydive 150 Ultra Marathon som arrangerades utanför Tampa i Florida där Henrik Lowemark sprang 24 mil på 37 timmar och 11 minuter. En tid som gjorde honom till loppets vinnare. Han tränar nu för Täby Extreme Challenge senare denna månad.

Läs mer: "Nybygge ger försprång för Friskis & Svettis"

När Barncancerfonden startade Spin of Hope var avsikten att starta ett evenmang för spinning. Det är en träningsform som Friskis & Svettis erbjuder men föreningen passade på att bjuda in till sina andra aktiviteter denna lördag.

– Vi vill ju att folk ska upptäcka våra verksamheter och just idag skänker vi alla våra intäkter till Barncancerfonden, säger Åsa Marsch vid Friskis & Svettis.

Spinning till förmån för barncancer lockade många deltagare i Hudiksvall.

Mer läsning

Annons