Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhus öppnade igen

/

Halkfritt och säkert. Det var värt att vänta på, enligt flera besökare vid Iggesunds badhus.

Annons

På tisdagen kom de första besökarna till Iggesunds badhus som har varit stängt under sex veckor på grund av att de hala golven bytts ut.

Sig-Britt Hedlund var en av de tidigaste och gladaste. Hon besöker i vanliga fall badhuset fyra gånger i veckan för att röra sig i vattnet.

– Nu är golven perfekta här. Visst var det jobbigt, men säkerheten måste gå före motion, det får man förstå, säger hon, innan hon drar årskortet och går igenom spärren.

I kassan står Fredrik Jonsson som konstaterar att det är väldigt lugnt i dag, på onsdagen.

– Det är precis innan påsk och då brukar det inte vara så mycket. Bra väder gör sitt till, säger han medan solen strålar in genom entrédörren.

I bassängens vågskvalp hittar vi Britt Eriksson och Lena Berglund. De har årskort genom respektive arbetsgivare och upplevde stängningen som jättetråkig. Desto gladare är de nu när det väl är öppet.

– Jag går direkt från jobbet hit, säger Britt Eriksson. Golvet är mycket bättre nu, det är så här det ska vara.

I lilla bassängen har simskolan verksamhet. Det är barn i åldern tre till sex år och Simon Rydstedt, simmare i HHS, assisterar. Han berättar att simmarna haft det motigt under stängningen.

– Vi har simmat i Delsbo i stället och det har gjort att det blivit längre resor. Vi har inte kunnat träna lika mycket, konstaterar han.

Norrländska mästerskapen står för dörren och Iggesundssimmarna kommer sämre förberedda än tidigare inför den stora tävlingen, just på grund av stängningen.

Mer läsning

Annons