Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckström får hård kritik

Det stormar om Stefan Bäckström som ordförande i lärande- och kulturnämnden.

Annons

– Vi kunde göra så mycket för Hudiksvall men i stället blev det en stor besvikelse, säger Kristdemokraten Ron Tennenbaum.

Han har lämnat in sin avskedsansökan för uppdraget som ledamot i lärande- och kulturnämnden. I sin begäran om entledigande meddelar han att nämndens ordförande är mer angelägen om att anpassa politiken efter oppositionens uppfattning än att driva alliansens politik.

– Jag markerar mitt missnöje mot den politik alliansen tvingas att driva i den viktigaste och största nämnden, betonar Tennenbaum.

Har nämnden drivit en Socialdemokratisk politik, den som drevs förra mandatperioden?

– Ja, jag känner att vi driver exakt samma politik som förut. Vänsterblocket har nästan inte alls reserverat sig, bara mot procedurer och inte mot själva besluten och inte i någon stor fråga. Dom är säkert väldigt nöjda, säger Tennenbaum.

Tennenbaum meddelar att Bäckström gjorde väldigt tydligt från första sammanträdet att han tänkte se till att det alltid fanns koncensus på alla beslut och att de skulle se till att komma överens över blocken.

– Jag tänkte att nä, det låter inte bra. Det kändes att han hela tiden blickade åt vänster. Jag läste alla förslag till beslut och märkte aldrig någon skillnad mot förut.

Tennenbaum tycker att det är konstigt att hela tiden kompromissa så att man tillfredsställer vänstern.

– Vi sitter i majoritet och ska genomföra en ny politik på uppdrag av väljarna som väntar sig en annan slags politik.

Trots kritiken mot Bäckström är Tennenbaum mycket tydlig med att det inte är ett personligt utan ett politiskt beslut att lämna uppdraget i nämnden.

Mer läsning

Annons