Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal med Folkets hus godkändes

Svågadalsnämnden godkände i måndags förslaget till nytt avtal med Folkets hus.

Annons

- Vi är nöjda och har inga invändningar, säger nämndens ordförande Anette Svensson.

Avtalet medför att man måste lösa frågan om städning för de delar av Folkets hus som kommunens verksamheter använder, som skola och förskola.

- Vi vet inte ännu hur vi ska göra, men det kan bli fråga om en kombination av olika tjänster, att personal som redan finns kan få utföra en del av den. Ska det anställas för det ändamålet blir det i alla fall inte fråga om en heltid, det är helt klart.

En annan punkt på nämndsmötet var information över läget med Svartsjövägen, väg 728 mellan Sjöbo i Ljusdal och Stråsjö i Svågadalen. Trafikverket har beslutat att återställa den nu asfalterade vägen till grusväg, vilket upprör svågadalingarna.

- Nämnden har redan haft möte med Hudiksvalls kommun och Holmen skog. Nu vill vi ha ytterligare en träff och då också få med Trafikverket, Ljusdals kommun och Stora skog, säger Anette Svensson.

Man hoppas få till någon form av kompromiss – att man kan laga kanske endast vissa bitar av asfaltsvägen och på så sätt hålla kostnaderna nere.

- För tittar man på den sträcka där de tog bort asfalten på prov ser den helt bedrövlig ut. Ska hela vägen se ut så kommer ingen att åka den.

Mer läsning

Annons