Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyret har börjat

/

UNG-sidan gör uppehåll i sommar, men i stället kommer UNG-reportern Sara Carlzén att skicka några resebrev från sin utlandspraktik på ett vandrarhem i Stirling, Skottland. Här följer första brevet.

Annons

Resan mot äventyret i Stirling i Skottland har alldeles precis påbörjats.

Efter ungefär tre timmars bilresa kom vi (jag och min reskompis Victoria) fram till Arlanda där vi även träffade ett par kompisar som också ska åka på praktik i Skottland.

Vi ställde oss i en relativt kort kö för att checka in våra resväskor och gick sedan och utforskade området lite, innan det var dags att stiga på planet. Planet, som jag för övrigt sitter på i skrivande stund, är ganska litet, rödvitt och ser ut som en nyare modell av hundkojorna som fanns förr i tiden. Då jag aldrig flugit förut är detta en sprillans ny erfarenhet för mig och jag trodde faktiskt att jag skulle vara mer nervös när planet skulle lyfta, och jag kan lugnt säga att känslan när planet lyfter från marken är helt otrolig.

Vi är nu inne i Skottland och härifrån ser det helt underbart ut. Husen ser ut som små medeltida byggnader, fast i miniatyr, då vi fortfarande är på hög höjd.

Då ungefär halva resan var avklarad delades det ut menyer till de som ville ha. Jag, som är en nyfiken människa och som har hört så mycket illa om flygplansmat, kände mig tvungen att prova. Jag konstaterar att alla rykten är sanna och varnar alla som gillar god mat för att prova den...

Snart är det dags för landning, vilket betyder att jag ska stänga av datorn, och efter landningen väntar fler transportmedel, som en air-link buss som tar oss till Waverley, och därifrån bär det av med tåg till Stirling och sedan taxi till vandrarhemmet.

Mer läsning

Annons