Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åska och hagel drabbade kusten

/
  • Hagelskur förvandlade E4 till vinterväg.
Läsarbild: Kristin Persson
  • Flera decimeter höga moddsträngar bildades på vägarna mellan Harmånger och Hudiksvall på tisdagseftermiddagen.  Läsarbild: Kristin Persson

Ett kraftigt hagel- och åskväder drog in över kuststräckan mellan Hudiksvall och Harmånger på tisdagseftermiddagen.

Annons

Åskovädret dundrade in över norrlandskusten vid 13-tiden. Störtskurar av regn orsakade bland annat översvämningar i Sundsvallstrakten. Regnet övergick sedan i hagel. Flera centimeter av hagel täckte på eftermiddagen ängar och åkrar mellan Harmånger och Hudiksvall. Söder om Harmånger slog blixten ner i tågledningar och marken täcktes snabbt av ett vitt täcke av hagel.  Flera personer berättar om hur det såg ut som det blivit vinter igen.

Haglet påverkade även trafiken. E4 mellan Harmånger och Hudiksvall var vit av hagel och det rådde smått kaos  Flera decimeter höga moddsträngar bildades på vägarna. Bilarna fick krypa fram i moddsörjan och bilar blev stående lite här och där efter E4 på grund av väglaget.

Blixten slog vid 13.30-tiden ned i ett hus i Bästdal i Rogsta. Blixten hade följt telefonledningen in i huset. En medelålders kvinna som befann sig i en säng i huset bara två meter från ett av telejacken chockades men fick inga skador.

Följ blixtnedslagen under tisdagseftermiddagen på SMHI.se

Mer läsning

Annons