Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsolyckorna i Hudik ökar

För 2010 anmäldes totalt 101 arbetsplatsolyckor som medförde sjukfrånvaro i Hudiksvalls kommun. Det är en ökning i jämförelse med året innan då 81 händelser rapporterades.

Annons

Kommunens mest olycksdrabbade arbetsplats var under åren 2008 till 2010 Iggesund Paperboard. Enligt data från Arbetsmiljöverket rapporterades totalt 156 olyckor, varav 55 medförde sjukfrånvaro under de åren.

Staffan Jonsson, som är platschef på Iggesunds bruk, menar att det till stor del beror på att de är en av de största arbetsplatserna i kommunen.

– Dessutom är det en himmelsvid skillnad beroende på om det rör sig om två sjukdagar eller över hundra dagars sjukskrivning. Men det framgår inte av statistiken, säger han.

Han förklarar att olyckor på arbetet är något de arbetat hårt med att förebygga, i synnerhet under de senare åren.

– Vi försöker jobba med det här på ett väldigt seriöst sätt. Målsättningen är att det ska vara noll olyckor. Att tänka på säkerhet som prioritet ett är väldigt viktigt, säger Staffan Jonsson.

Under samma tidsperiod, 2008 till 2010, anmäldes 152 arbetsolyckor med Hudiksvalls kommun som arbetsgivare. Därefter kommer Gävleborgs läns landsting, där 52 olyckor på jobbet rapporterades.

Mer läsning

Annons