Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslös tvingas betala

En ensamstående och arbetslös kvinna tvingas nu betala hälften av ett bolags skatteskulder. Hon uppger att hon inte kände till något ansvar.

Annons

Kvinnan försörjer ensam ett barn och är arbetslös. Nu har Förvaltningsrätten i Falun dömt henne att betala drygt 137 000 kronor i skatter och avgifter i ett konkursat bolag.

Orsaken är att kvinnan, som är i 50-årsåldern, står upptagen som styrelseledamot i ett bolag. Ett bolag som efter hennes utträde förklarades i konkurs.

Skatteverket anser att hon varit grovt oaktsam eftersom hon underlåtit att betala skatter och avgifter för bolaget.

Kvinnan uppger själv att hon inte kände till att hon var styrelseledamot och har begärt att hennes roll ogiltigförklaras. Hon uppger att hon inte undertecknat några handlingar där hon samtycker till att vara styrelseledamot, eller tagit emot någon bekräftelse från Bolagsverket. Hon säger också att hon inte haft något som helst inflytande eller insyn i bolaget och att hon inte haft kontakt med ägaren det senaste året.

Förvaltningsrätten konstaterar att hon varit registrerad som styrelseledamot när skatterna och avgifterna skulle betalas. Eftersom hon inte sett till att betalningarna skett har hon enligt Förvaltningsrätten varit grovt oaktsam. Rätten anser inte heller att det finns skäl att minska hennes betalningsskyldighet med anledning av att hon är arbetslös.

Mer läsning

Annons