Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annas sommarfest klarade regnet

/
  • Det blev fullt ös(regn) på byafesten, då Martin Hall, Oskar Lönn, Mattias Eliasson och Sebastian Persson spelade egna låtar i bandet Twisted Groin.
  • Anna Skott, med lille Emil Skott Bäckström, tycker att en svensk sommarfest nog måste tåla litet regn.

För ett par år sedan köpte Anna Skott en bit mark bredvid tomten. För ett par veckor sedan kom hon på vad hon skulle ha den till.

Annons

Vissa fester regnar inne. På andra fester regnar det ute medan man är inne. Anna Skotts fest i Fredriksfors blev varken eller. Den blev en fest ute som inte regnade inne.

– Jag hade ju byggt upp scenen här på gräsmattan och gjort en grillplats. Totalt har 54 personer mellan 1 och 51 år bokat in sig. Många har köpt kräftor och annat de ska äta och dricka. Jag var ju tvungen att ha någon form av anmälan, eftersom jag skulle fixa bord och sittplatser.

Vid borden framför scenen sitter redan människor i olika åldrar. Presenningar hänger mellan träden, då och då släpper de ifrån sig en stråle regnvatten. Det plaskar och skvalar. En slinga julgransljus fungerar bra som festdekoration uppe under det improviserade "taket".

Men på scenen, som har tak, har bandet Twisted Groin riggat och börjat spela. De gör bara egna låtar, och Annas ena son, Sebastian Persson, spelar bas i bandet.

– Det finns faktiskt de som hört av sig och vill hyra den här markplätten, med bord, stolar, band och scen och allt. Man får ju inte bygga något på den, så då får man hitta på något annat skojigt, tycker Anna, som bott i Fredriksfors sedan 1997 och känner i stort sett alla. Hon tror det är bra för bygemenskapen med en sådan här sommarfest, även om hon hade hoppats på litet bättre väder...

– Man får helt enkelt göra det bästa av situationen. Vi ställer i alla fall inte in!

Mer läsning

Annons