Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amnesty firar 50 år

/

I dag firar Amnesty International 50 år. Då kommer tusentals medlemmar världen över att skåla för rättvisa, fred och de mänskliga rättigheterna. I Hudiksvall firas jubileet med tårtkalas och Amnestys egna marsipanbakelser.

Annons

- Det är en verklig lycka varje gång man lyckas hjälpa en annan människa, säger Olle Johansson, ordförande för Amnesty i Hudiksvall.

Det var över 25 år sedan han gick med i Amnesty, en politiskt och religiöst obunden organisation som jobbar för mänskliga rättigheter. I dag firar föreningen sitt 50-års jubileum, och i Hudiksvall firas detta med tårtkalas och bokloppmarknad i Missionskyrkans lokaler.

- Det här är en stor dag världen över och det kommer nog att firas stort i de lite större städerna, säger Olle Johansson.

De största förändringarna i föreningen han har sett genom åren rör tekniken och arbetsmetoderna. Idag jobbar Amnesty mer genom olika kampanjer än att hjälpa enskilda individer. Internets framgång har också underlättat för föreningen att föra fram sitt budskap.

Mer läsning

Annons