Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambassadörer förTillväxtverket slutar

Avslöjandet om Tillväxtverkets mångmiljonrepresentation har väckt upprörda känslor. Nu riskerar de att förlora flera av de ambassadörer som arbetar ideellt för myndigheten.

Annons

Enligt den granskning som Dagens Nyheter genomfört har Tillväxtverket lagt flera miljoner kronor av skattebetalarnas pengar på bland annat lyxiga hotell, vinprovningar och restaurangbesök.

De uppgifter som kommit fram har höjt många kritiska röster runt om i landet. Och flera av myndighetens ideella krafter har redan valt att avsluta sina ambassadörsuppdrag.

Företagaren Agnetha Påhlin från Hudiksvall drog i januari i år igång projektet Främja kvinnors företagande. Hon har sedan 2008 arbetat ideellt som ambassadör för Tillväxtverket. Ännu vill hon inte dra några slutsatser utifrån de uppgifter som presenterats i Dagens Nyheters granskning.

– Jag känner mig väldigt kluven inför det här, eftersom de pengar vi får för att gynna kvinnligt företagande används oerhört effektivt. Vad gäller ambassadörskapet har jag sett att flera har avsagt sig sina uppdrag, men jag skulle vilja se mera utredning först, säger Agnetha Påhlin.

Hon understryker samtidigt innebörden av att vara ambassadör för kvinnors företagande.

– Jag tycker att jag har ett så otroligt viktigt uppdrag i och med att jag jobbar för att flera kvinnor ska kunna bli företagare och få samma service och möjligheter som männen. Att främja kvinnors företagande känns viktigare för mig än att några tjänstemän på Tillväxtverket inte sköter sig. Om det nu är så.

Mer läsning

Annons