Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla älskar Kevins goda gärning

/
  • Kevin var noga med att det skulle vara leksaker för alla åldrar och för både flickor och pojkar.- Kanske kan de som tvingas vara sjuka här över julen få det lite roligare med det som jag har köpt, sa han när han lämnade över sin gåva till sjukhusets barnavdelning i onsdags.

Kevins gåva till sjuka barn, som vi skrev om i går, har blivit hela jul-Sveriges solskenshistoria. Hemma i Färila fick Kevin prata med alla de största tidningarna och tv kom också för att höra honom berätta om hans goda gärning

Annons

När torsdagens HT kommit ut började telefonerna ringa på redaktionen i Hudiksvall. Tidningar och bildbyråer både i Sverige och ute i Europa hörde av sig – vem var den här 11-åringen som visade sådan medmänsklighet och omtanke om andra barn som hade det svårt? Alla ville veta mer.

Här kan du t ex läsa om honom i Aftonbladet, Expressen.

Hemma hos Kevin Hansson i Färila blev det förstås ingen vanlig dag, redan på förmiddagen hade han fått prata med kvällstidningarna för att berätta varför han valt att lägga både veckopeng och intjänade pantslantar på leksaker till barn som vistas på sjukhus.

- Jag sa till Kevin att han måste verkligen säga ifrån om han inte ville prata med alla som ringde, men han var bestämd och tyckte att det ville han. Han säger att det kanske kan få andra att göra likadant som han, säger Kevins mamma Marie Näslund.

Enligt mamma Marie har Kevin alltid varit en snäll kille, något som inte bara märkts hemma, utan också i skolan.

- Han försöker alltid hjälpa andra, och tycker han att någon behandlas fel, då säger han ifrån.

För han har alltid varit bestämd med vad han vill, intygar mamma.

- Oavsett vad som sker går han sin egen väg, och är det en bra grej går det inte att stoppa honom.

Och precis så var det när Kevin i somras bestämde sig för att börja samla pengar till leksaker som skulle skänkas till barnavdelningen på Hudiksvalls sjukhus. Kevin hade själv spenderat mycket tid där när han var liten, på grund av en medfödd magåkomma, och han kunde inte släppa tanken på hur han skulle kunna hjälpa andra barn i samma situation.

För mamma Marie var det bara att följa med ut på stan och handla leksaker, allteftersom pengasumman växte. Runt 700 kronor blev det allt som allt, och pricken över i blev Maries hemmasydda docktäcken till den tjusiga röda docksängen Kevin bestämt sig för.

Kevins gåva överlämnades under onsdagen och det är den fina gärningen som nu uppmärksammats över hela Europa. Enligt Marie var Kevin lite förvånad över alla berömmande ord som östes över honom för det han gjort.

- Mamma, de tycker verkligen att jag har gjort något bra, de kallar mig för hjälte, sa han till sin mamma efter ett av telefonsamtalen.

Mer läsning

Annons