Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkes Motor har fått nya ägare

/
  • Bröderna Magnus och Fredrik Ekblom kommer att driva Åkes Motor vidare i Delsbo.

De fyra syskonen som drivit Åkes Motor börjar närma sig pensionsåldern och vid årsskiftet tog ett nytt syskonpar över verksamheten i Delsbo.

Annons

– Det känns bra att få lämna över nu, säger Lasse Persson som är en av fyra syskon som har drivit företaget tillsammans.

Åkes Motor har haft verksamhet i Delsbo sedan 1960 och består i dag av en butik och en verkstad. I höstas gick syskonen ut med att de ville sälja företaget eftersom de närmar sig pensionsåldern. De hade räknat med att det kunde ta ett par år med att hitta rätt köpare, men innan vintern kom var det klart med nya ägare. Syskonen Magnus och Fredrik Ekblom tar över företaget tillsammans med sin pappa Åke Ekblom.

– Vi tyckte att det lät intressant. Skog och skoter är stora intressen och vi kände att vi ville driva eget företag nu, säger Magnus Ekblom.

Läs mer: Delsboaffär ska genomföra föryngring

Han och brorsan Fredrik tog över verksamheten från och med den 1 januari. Personalen kommer att jobba kvar och alla fyra syskonen som tidigare varit ägare blir kvar inom företaget som anställda.

– Vi ska sätta oss in i all verksamhet och det är mycket saker som vi behöver lära oss, det blir den största utmaningen för oss, säger Fredrik Ekblom som uppskattar att de tidigare ägarna med sin stora kunskap blir kvar i företaget ett tag till.

– Jag har sagt att jag blir kvar ett år i alla fall, sen får vi se. Det är en stor förändring, jag börjar klockan nio numera, tidigare var jag här halv sju, så jag vankar av och an hemma, säger Kerstin Persson som ser framemot att kunna trappa ned lite på arbetet framöver.

– Det känns bra att företaget blir kvar här och att det är personer härifrån som tar över, säger Lasse Persson.

Läs även: Delsboföretag först ut med ny fyrhjuling

Mer läsning