Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 jobb bort inom kommunen

Lärande- och kulturförvaltningen i Hudiksvalls kommun varslar 60 tjänster om övertalighet.

Annons

För en vecka sedan meddelade Ingela Rauhala att ett 40-tal tjänster ska försvinna inom lärande- och kulturförvaltningen på grund av minskade budgetramar för 2013. Men på torsdagen stod det klart att det handlar om en minskning med cirka 60 tjänster. Minst.

Om minskningen ska stanna där så måste nämnden och sedan politikerna i kommunfullmäktige nämligen säga ja till att förvaltningen får mer tid för att genomföra besparingarna.

– Vi kommer inte att kunna klara sparbetinget på ett år. Jag har bett om att besparingarna läggs över tre år, säger Ingela Rauhala.

Man har börjat titta på vilka tjänster och kompetenser som kan komma att beröras av varslen. Förhandlingarna med fackförbunden börjar i januari.

Lärarfacket anser att det inte går att plocka bort 60 tjänster utan att det får negativa konsekvenser för kvalitén i skolan och för lärarnas arbetsbelastning.

– Det kommer att påverka verksamheten väldigt mycket, säger Elisabeth Swedman, ordförande för Lärarförbundet i Hudiksvall.

Hon menar att det skulle vara ett väldigt dåligt beslut att genomföra besparingarna under ett år och välkomnar därför Ingela Rauhalas förslag.

– Det är ett klokt förslag tycker jag, det hoppas jag att nämnd och fullmäktige går med på.

Mer läsning

Annons