Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

6 bitar historia till salu

/
  • På Kavelbrogatan säljs en fyrarumsvilla på 126 kvadrat.
  • På Lotsgatan säljs ett av de två objekt som sköts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Det sägs ha klarat sig från de bränder som härjade i stan på 1870-talet.
  • Hela 140 kvadratmeter erbjuder Långgatan 40.

Vanligtvis är det långt mellan husförsäljningar i Fiskarstan, men nu är hela sex hus redo att byta ägare.

- Det är en tillfällighet att så många säljer just i höst, säger Johanna Nordholm på Fastighetsbyrån.

Annons

Tre av de sex fastigheterna som ligger ute för försäljning sköts av Fastighetsbyrån.

- I Fiskarstan har det varit brist på hus jämt. Att vi nu har så många till salu där är en tillfällighet, säger mäklaren Johanna Nordholm.

Eftersom det är så låg omsättning på husen har Fiskarstan blivit ett exklusivt område och det finns rätt många namn på mäklarbyråns spekulantlista som är intresserade av att bo där. Från säljaren sida är det förstås en nackdel att utbudet blir större, det håller Johanna Nordholm med om.

- Men samtidigt kan det nog vara så att fler får upp ögonen nu för Fiskarstan som ett bra område att bo i.

Fem av de sex husen har mindre än 126 kvadratmeter boyta, och det gör att köpgruppen är smalare än för andra områden i stan.

- Barnfamiljer som behöver fler rum faller ofta bort. Men de som vill bo här har oftast ett intresse av att köpa en bit historia. Man är inte ute efter det maffiga och högt i tak, utan charmen och historian.

Försäljningen av det sjätte huset, som är det största på 140 kvadratmeter, sköts av Mäklarhusets Klas Söderlund. Han menar att det är klart att det är en fördel att kunna erbjuda större boyta, men det finns alltid ett intresse för Fiskarstans speciella miljö.

- Däremot är det nog inget för dem som söker en större tomt, säger han

Mer läsning

Annons