Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33 får gå från Hiab

/

– Vi har i dag meddelat att 33 visstidsanställda inte får förlängt efter 10 juli i år, säger platschef Patrik Kvarnlöf.

Annons

Personalen vid Hiab Cargotec i Hudiksvall fick på onsdagens eftermiddag ett tufft besked inför sommaren. 33 av de 482 anställda får se sig om efter annat jobb.

– Det är naturligtvis jättetråkigt det här, konstaterar Patrik Kvarnlöf.

Den bakomliggande orsaken är enligt honom den kraftiga uppgången i produktionen som inträffade under förra året. Visstidsanställda plockades in och bland dem fanns även tidigare anställda vid bolagets reservdelsavdelning på Granebovägen. Det innebär att även en del personer med lång tid inom Hiabkoncernen nu tvingas sluta.

– Det vi gör, som är en positiv grej, är att vårt systerbolag i Lidhult behöver arbetskraft. Där kan vi erbjuda ett 15-tal personer arbete, betonar Patrik Kvarnlöf.

Beslutet har "legat i luften" ett tag eftersom företaget haft en gradvis anpassning under våren. De anställda som får sluta är verksamma inom produktion och logistik.

– Vi ska försöka supporta dem så gott som vi kan. Det som ändå känns positivt är att det finns en positiv trend på arbetsmarknaden runt omkring, tillägger Patrik Kvarnlöf som också talar om att man har kontakter med andra företag lokalt.

På monteringssidan ska Hiab i Hudiksvall nu ha nått den nivå som stämmer med kapacitetsbehovet. Vårens orderingång har inte nått upp till förväntningarna, men den senaste månaden har varit positivt.

Mer läsning

Annons