Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12-åring i åtal mot lärarvikarien

/

En av flickorna som fått meddelanden av lärarvikarien är bara 12 år.

Annons

Lärarvikarien är åtalad för olika sexbrott mot sex flickor. Flickorna hade mannen som lärare på en skola i Hudiksvalls kommun.

Tidigare har Helahalsingland.se fått uppgifter om att de inblandade flickorna varit i högstadieåldern. Nu står det i stället klart att en av dem går på mellanstadiet.

– Den yngsta är 12 år, säger kammaråklagare Carl-Johan Granlund.

På torsdagen hölls den andra rättegångsdagen i Hudiksvalls tingsrätt mot lärarvikarien. Rätten tog bland annat upp fyra fall av sexuellt ofredande. Mannen är åtalad för att ha kommunicerat med fyra flickor via Facebook.

– Min uppfattning är att det har varit meddelanden som har sexuell innebörd, säger Carl-Johan Granlund.

Mannen har erkänt att han skrivit det som åklagaren redovisat från meddelandena på Facebook. Däremot förnekar han att det skulle vara brottsligt.

– Med facit i hand tycker han att det är olämpligt, säger hans försvarsadvokat K-G Myhrberg. Men han tycker inte att konversationen nått den grad av hänsynslöshet som krävs för att det ska bli ett brott.

Under fredagen avhandlades dessutom en misshandel som lärarvikarien anklagas för. Rättegången avslutas på fredagen då rätten tar upp en åtalspunkt som gäller våldtäkt mot en flicka på högstadiet.

Läs i fredagens HT vad lärarvikarien sa i rätten om misshandeln.

Mer läsning

Annons