Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudiksvall ska hitta vinnarspåret

Med två raka matcher utan trepoängare tänker Hudiksvalls FF skruva upp spelet inför lördagens hemmamatch mot Piteå.
Ett Piteå som inte förlorat sedan premiären.
– Vi behöver tre poäng, det är vi värda också, säger HuFF-backen Andreas Persson.

Annons

Mot Sandviken i måndags var det en olycklig situation som avgjorde matchen till Hudiksvalls nackdel. Vänsterbacken Andreas Persson fick bollen på handen i straffområdet och Sandviken satte den efterföljande straffen.

– Det kom ett inspel och jag fick en knuff när jag skulle hoppa upp och nicka undan bollen, säger Andreas Persson.

Trots förlusten senast fanns det mycket positivt att hitta hos Hudiksvall. Sandviken skapade relativt lite målchanser mot ett starkt försvar.

Faktum är att fem av de tio mål Hudiksvall släppt in den här säsongen har kommit i en enda match, mot Boden hemma i 0–5-förlusten.

– Vi har haft bra försvarsspel, både mot Söderhamn och mot Sandviken. Det gäller att vi spelar väldigt noggrannt mot Piteå, säger Andreas Persson som tillsammans med resten av laget känner stor revanschlusta efter nederlaget senast.

– Absolut gör vi det, säger han.

I offensiven ska laget bygga vidare på det som fungerat bra i segermatcherna. Det som behöver adderas för att göra den lilla skillnaden är effektiviteten.

– Senast studsade det lite emot oss, men det gäller att vi fortsätter jobba hårt i djupledsspelet. Det är lätt att misströsta när man inte får med sig poängen men vi har gott humör på träningarna och är fast beslutna att vi ska vinna, säger HuFF-tränaren Janne Westin.

I truppen har det gått runt mängder med småskavanker. Thomas Sundberg har fortfarande problem med sin fot och Petter Andersson har en infektion i kroppen och kan inte heller spela.

Däremot är Niclas Lindh tillbaka i träning och hopp om spel finns. Så även för Johan Brolin som varit sjuk men också tränar igen.

Glädjande för HuFF är att Jesper Karlsson, i onsdags, spelade sin första halvlek för säsongen när han hoppade in i Forsas division 4-match mot Enånger.

– Jättepositivt för oss att Jesper är tillbaka. Han har ju varit borta nästan ett år, säger Janne Westin.