Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudiksvall får hockeygymnasium

Nu öppnar sig nya möjligheter för Hudik Hockey när det gäller att locka de unga talangerna till Hudiksvall och ishockeyn.
Inför säsongen 2010–2011 förvandlas Bromangymnasiets hockeyprofil till ett lokalt hockeygymnasium som är auktoriserat av Svenska Ishockeyförbundet.

– Det här har vi jobbat hårt för de senaste åren. Nu får vi helt andra möjligheter att vässa unga talanger, säger Hudiksvalls sportchef Affe Nordh.

Att Hudiksvall nu får ett auktoriserat ishockeygymnasium innebär att Hudik Hockey och Bromangymnasiet i samverkan med Svenska Ishockeyförbundet kvalitetssäkrar utbildningen för spelarna.

Lägg därtill att spelare från hela landet kan söka till hockeygymnasiet i Hudiksvall, något som öppnar helt andra möjligheter.

– Hälsingland har länge varit en vit fläck på hockeykartan, men nu finns vi med på allvar, säger Johan Eriksson som blir "rektor" för hockeygymnasiet.

Tar man en titt på Sverigekartan tycks Hudiksvall ligga väldigt bra till geografiskt. Närmsta hockeygymnasium i norr ligger i Timrå, i söder finns ett i Gävle och i väster finns det närmsta i Leksand.