Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudiksvall: Civilsamhället viktigt i sorgens och saknadens tid

 
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

När rättegången för mordet på 19-åriga Tova Moberg nu inletts vid Hudiksvalls Tingsrätt så öppnas återigen såren med de smärtsamma frågorna. Det var natten mot 14:e maj som Tova Moberg mördades, bara veckor innan hon skulle ha tagit studenten.

Den 22-åriga tidigare pojkvännen är åtalad för mord och grov kvinnofridskränkning. Det är brott han nekar till, även om han medgett några fall av misshandel och hot.

Under de nio rättegångsdagarna håller Jakobs Kyrka öppet 11-15 för ljuständning, bön och möjlighet till samtalsstöd. Det är en del av samverkan för krisbearbetning mellan Hudiksvalls kommun, brottsofferjouren och Svenska kyrkan berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Dessutom finns det möjligheter för ungdomar att samlas i Jakobs hörna (S:t Jakobsgården, ingång från Bromanparken) för fika och samtal onsdagar kl. 13-17.

Det är i de mörkaste stunder som vi behöver ta hand om varandra. Det är också nu betydelsen av ett fungerande och starkt civilsamhälle blir som tydligast.

Detta är en ledartext av Patrik Oksanen, politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning (c) samt för närvarande tf politisk redaktör på ÖP.