Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudikledamot ska jobba med partiprogram

Vänsterpartisten Elisabeth Swedman, ledamot i Hudiksvalls kommunfullmäktige, valdes på Vänsterpartiets kongress i helgen in i programkommissionen.

Annons

Elisabeth Swedman är glad över att vara en av nio personer som ingår i kommissionen.

Varför blev du vald, tror du?

– Jag tror knappast det är sant, jag är så stolt det är inte klokt. De måste tycka att jag är duktig på en massa saker. Jag är ju väldigt intresserad och drivande i många frågor, det var väl en kombination av intresse och kompetens.

Vad blir din uppgift?

– Vi nio ska – med utgångspunkt av valresultatet i kongressen och lagda motioner – sätta ihop partiets politiska program. Det gör man i nära arbete med partistyrelsen.

Vad är den viktigaste frågan för dig personligen?

– Jag har flera viktiga avdelningar som jag driver. Det första är välfärdsfrågor, det andra är arbetsrättsliga frågor, sedan tycker jag också att miljöfrågor är väldigt viktiga, och utbildningsfrågor. Sedan finns det förstås andra viktiga frågor, men som jag personligen inte är så engagerad i.