Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudikbo ska ha krävt gratis öl på pizzeria – och sedan jagat chefen med kniv

En man i 50-årsåldern från Hudiksvalls kommun som sedan tidigare står åtalad för försök till utpressning åtalas nu för flera narkotikabrott, trafikbrott samt olaga hot.

Annons

Den åtalade ska ha hotat två personer till livet vid en pizzeria i Söderhamns kommun på nyårsafton. Han ska först ha krävt gratis öl på pizzerian, och berättat för en anställd att han letade efter en person som var skyldig honom pengar för hasch.

Den anställde blev sedan hotad, och larmade sin chef. När chefen konfronterade Hudkbon ska han ha dragit kniv, jagat chefen och skrikit: "jag skall döda dig, jag skall skära dig", enligt offret.

Den åtalade förnekar brott.

Han är även misstänkt för två fall av narkotikabrott, tre fall av ringa narkotikabrott, samt för grov olovlig körning. Vid narkotikabrotten av normalgraden ska mannen ha haft nästan 7 gram amfetamin i sin bil, samt 1 225 tabletter av det narkotikaklassade medlet alprazolam.

Mannen står sedan tidigare åtalad, misstänkt för grov stöld och försök till utpressning i Söderhamn, tillsammans med en annan man.

Läs mer: Två män häktade – misstänkta för att ha försökt pressa man på tusentals kronor