Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudik-uppfinnare tävlade om pris

Anders Mohss från Hudiksvall var Gävleborgs finalist i Sveriges uppfinnare 2011. Det blev inget första pris, men uppfinnaren var nöjd ändå.

Under tisdag meddelades vem som blev Sveriges uppfinnare 2011 på Tekniska Mässan i Stockholm. På plats fanns Anders Mohss från Hudiksvall och tävlade med sin knappsats till elektriska laddstolpar.

Så hur gick det?

– Ja, det blev ingen första plats, säger Anders Mohss. Men det är en ära att bara vara länsfinalist och att vara nominerad, säger han och berättar om en god och trevlig lunch i Stockholm.

Det var 37 personer och 24 bidrag nominerade och det blev stockholmarna Gaston Lavén och Martin Kullberg som nu kan titulera sig Sveriges uppfinnare. De får priset för sin uppfinning som gör det möjligt att framställa läkemedel och andra finkemikalier på ett mer miljövänligt sätt.

Vad händer nu Anders Mohss?

– Just nu försöker jag låta bli att komma på saker, säger Anders Mohss och skrattar.

– Men dyker det upp ett problem, så löser jag nog det också. Man är en notorisk uppfinnare, det är svårt att låta bli.