Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudik kan gå miste om vindkraftspengar

Hudiksvalls kommun får inte längre tid på sig för sin vindkraftsplan. Det betyder att kommunen kan gå miste om drygt 200 000 kronor, och i värsta fall att de tvingas betala tillbaka 600 000.

Annons

När Hudiksvalls kommun beviljades 862 500 kronor till planeringsstöd för vindkraft av Boverket, var det med villkoret att planeringsinsatsen skulle vara färdig senast december 2010. När kommunen upptäckte att de inte skulle hinna, ansökte de om mer tid, och fick till den 30 november 2011 på sig. Men nu är det stopp. Boverket har avslagit en ny ansökan om förlängning.

Det betyder att det brinner i knutarna om pengarna inte ska frysa inne. Enligt stadsarkitekt Mats Gradh finns det en liten chans att kommunen kommer att hinna färdigt i tid.

- Men det beror på vilket beslut som fattas i Kommunstyrelsen på torsdag. Fattar de beslut om utställning har vi rimlig chans. Gör de inte det är loppet kört. Då går vi väl miste om en massa pengar, säger Mats Gradh.

Kommunen har redan fått 75 procent av det beviljade stödet, det vill säga drygt 600 000 kronor. Blir kommunen inte färdiga i tid kan resterande 25 procent frysa inne.

I värsta fall kan kommunen också få betala tillbaka de pengar som redan utbetalats.