Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudik Cup – en badmintonfest

I helgen kommer en riktig racketartist till Hudiksvall.
Det handlar om Fyrisfjäderns indonesier Andi Hartono som fattat tycke för Hälsingland i allmänhet och för en hälsingska i synnerhet.

Med en sambo från Färila har Andi funnits sig väl tillrätta hos de regerande svenska mästarna Fyrisfjädern. Och trots att laget är mitt uppe i en SM-final mot Kista där första mötet slutade 4–4 och returen går hemma i Uppsala redan på onsdag har han klämt in en visit i Hudik Cup under uppladdningen.

Tacka Tony Kröjs för det!

Den förre Helsinge Team-spelaren har fortfarande hjärtat kvar i sin moderklubb och har gjort ett bra jobb som ambassadör för sin gamla förening.

När Helsinge Team hade sitt julläger mötte Andi Hartono upp och hjälpte till. Nu när det vankas tidernas största badmintonfest i Hudik är han tillbaka som solklar favorit i herrsingel slit.

– Jag skulle bli förvånad om han inte gick till final, men det skulle kännas kul att spöa honom då, säger Tony Kröjs som vet precis hur man ska spela mot Andi Hartono.

Problemet är att klubbkamraten vet precis lika mycket om honom.

Sammanlagt kommer det att spelas 705 matcher under helgen.