Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudik Big Band möter Erik Brodén: "Som att skjutas fram av ett expresståg"

"Som att skjutas fram av ett expresståg". Det är känslan att stå framför ett storband förklarar bluesmannen Erik Brodén som för första gången spelat med Hudik Big Band.

Hudiksvalls teater var inte fullsatt men välfylld när Hudik Big Band bjöd in till sin första blueskonsert i "tolv takter med välkända ackord" som orkesterledare Nore Sundqvist uttryckte det.

Arrangörerna noterade särsilt att de breddat sin vanliga publik med hjälp av gästartisten Erik Brodén från Delsbo.

Storbandet inledde konserten med en egen avdelning som innehöll både litet modernare storbandsjazz av Jaco Pastorius och traditionella örhängen av Count Basie.

När gästartisten Erik Brik Brodén fanns det dem i publiken som ville höra blues av exempelvis BB King men det blev litet äldre snitt av blues med drag av jump swing, en See You Later Aligator och Povel Ramels Gräsänkling Blues. Erik Brodén körde också helt solo med munspel i Bukka Whites sång Parchman Farm.

– Jag känner mig som praktikanten i det här gänget och har mycket att lära av dem, men det är roligt. Det här gör jag gärna om, säger Erik Brodén efter onsdagens konsert i Hudiksvalls teater.