Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HT:s chefredaktör: Stora förväntningar på Hudiksvalls "nya" tidning – nu börjar resan

Beskedet om att Hudiksvalls Tidning, och övriga tidningar i Hälsingland, skulle få egna chefredaktörer skapade omedelbart en massa förväntningar.
Kul!
I tider där morgontidningar ofta används som slagträ i debatten om en mediebransch i kris, kan vi konstatera att vår framtid och vårt öde engagerar som aldrig förr.

Jag har fått det spännande uppdraget att leda den här vitala 111-åringen, och tar därmed klivet från nyhetschef till chefredaktör och ansvarig utgivare.

Uppdraget från vår ägare Bonnier News Locals är glasklart: Mer lokal journalistik från Hudiksvall och Nordanstig, mindre utfyllnad från övriga landskapet och regionen.

Vi alltså ska producera så mycket engagerande journalistik med utgångspunkt i våra två kommuner som det någonsin är möjligt. För starka lokala berättelser lockar fler läsare och annonsörer vilket är en förutsättning för vår fortsatta verksamhet.

En intensiv vår och sommar, där nästan allt på något sätt hade kopplingar till den pågående pandemin, visar att suget efter lokal information kring coronan och dess effekter är enormt. Och just effekterna av den pågående pandemin drabbar även vår bransch, när företag tvingas banta marknadsföringsbudgetar och privatekonomier skakas av osäkra framtidsutsikter.

Så samtidigt som behovet av lokal journalistik är större än på många år är förutsättningarna stentuffa. Dock är det en kamp som jag är övertygad om att vi kommer att vinna – helt enkelt för att vi måste. För medias granskande ögon är avgörande för en fungerande demokrati. Det får vi nya bevis för varje vecka, året om.

Förra veckan inledde vi på redaktionen det spännande arbetet med att forma nya Hudiksvalls Tidning. Med oss har vi en läsarundersökning som visar att ni vill ha mer lokala nyheter, både allmänna och sport, fler fördjupningar och lokala insändare och familjenyheter i er papperstidning och på helahälsingland.se

Det här har vi lyssnat på och under hösten kommer vi att presentera en rad nya satsningar i HT. Det blir början på en ny spännande resa för den lokala journalistiken i Hudiksvall och Nordanstig.

Fortsättningen vill vi att du som läsare ska vara med och forma tillsammans med alla oss som brinner för lokal journalistik. Så nu kör vi igång och tillsammans förändrar, kanske inte världen, men i alla fall lokaljournalistiken och skapar de bästa förutsättningarna för vår del av Hälsingland!

Har du idéer, synpunkter eller funderingar kring HT:s väg framåt – hör gärna av dig till mig på mattias.guander@helahalsingland.se, eller 0650-35551.