Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HT:s chefredaktör: Därför satsar vi mer på lokal sport

Sportjournalistik har alltid varit en hörnpelare i den lokala journalistiken.
Men efter flera år med krympande resurser dubblerar vi nu HT-sporten.

Att leverera mer lokal sportjournalistik är ett starkt önskemål från er läsare. Det har vi lyssnat på och från den 1 oktober har vi utökat HT-sporten med en heltidstjänst.

Christina Bodén, sportreporter på HT under flera år mellan 2001 och 2013, har gjort comeback i sportspalterna.

Utöver Christina kommer flera andra av HT:s reportrar att bevaka en hel del sport och andra nyheter inom idrotts- och föreningsvärlden. Samarbetet mellan sportredaktionen och allmänna redaktionen kommer att utökas för att vi ska kunna göra större gemensamma satsningar och bevaka det viktigaste i Hudiksvall och Nordanstig.

Den hälsingegemensamma delen av sporten kommer att finnas kvar i sin nuvarande form. Den består av Fredrik Mix, Peter Axman, Leo Hägglund i södra delarna av landskapet samt Victoria Mickelsson som utgår från Hudiksvall.

Inom ramen för vår breddade sportbevakning har vi levererat finfin läsning om bland annat endurotalangen Albin Berglund som vann SM-guld i helgen, Hudik/Björkbergs innebandydamers mål för säsongen, Strands satsning på parahandboll, framgångar i junior-SM för tyngdlyftare, Mitt Hjärtas ponnyryttare som kvalificerat sig till SM, Näsvikens damers succésäsong i fotbollstrean, dragracingåkaren Bengt Ljungdahl som siktar på att ta sig tillbaka till Europatronen och kraftkarlen Torgny Gustafsson som siktar ännu högre och mot veteran-VM i slägga.

I dag inleder vi vår nya serie "På väg mot toppen". Först ut är fotbollstalangen Anton Mossnelid.

Nu behöver vi er hjälp med ännu fler tips och idéer om vad ni vill läsa om från vår del av sportvärlden. Hör av er till Victoria, Christina eller mig och berätta!