Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HSB har inga konkreta planer på att bygga i Söderhamn

Det saknas bostäder i Söderhamn men hos HSB, som nyligen har byggt i Bollnäs, finns bara lösa tankar om att bygga även här.

– Vi har ju byggt i Bollnäs och kommer att starta i Sandviken och Härnösand. Vi har haft motsvarande funderingar i Söderhamn men det förutsätter att man får till en bra produkt och framförallt rätt läge, säger Anders Wallner, ansvarig för hyresfastigheter på HSB södra Norrland.

Se också: Bostäderna i fokus under paneldiskussion på Söderhamns stadsbibliotek

Men även om tankarna på nybyggnationer skulle bli verklighet är det inte en lösning för de flesta som vill in på bostadsmarknaden. HSB bygger bostadsrätter och nyproduktion är dyrt.

– Det vore att hymla att säga att vi bygger för alla. Vi bygger oftast för de som redan har ett boende och vill lägga pengar på ett nytt. Det är inte främst till ungdomar eller övriga som ska ta sig in på bostadsmarknaden, säger Anders Wallner.

För att det ska bli aktuellt för HSB att bygga i Söderhamn är det mycket som ska klaffa. Men framförallt handlar det om var de får bygga.

Läs också: Bandylegendar hyllas när Faxeholmen ska bygga: "Vi vill skapa 100-150 lägenheter"

– Det krävs ett mycket attraktivt läge. Det ska vara den inre stadskärnan och möjligen en bit längs kanalen. Där skulle jag kunna tänka mig att det skulle kunna gå, säger Anders Wallner.

Läs också: Bostadsbrist i Söderhamn – kan vara 100 intresserade av en lägenhet