Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten meddelar morddom i dag

I tingsrätten dömdes tre unga män till 12, 11 och 10 år i fängelse för mordet på Christian Larsson. Men alla tre överklagade till hovrätten i hopp om att inte dömas för mord. I dag kommer hovrättens dom.

Det har gått över ett år sedan Christian Larsson misshandlades grovt och slutligen mördades med 30 knivhugg i badkaret i en lägenhet i Bollnäs. I dag sätts sannolikt punkt med fallet då Hovrätten för nedre Norrland meddelar sin dom. För även om någon av de inblandade överklagar igen är det inte troligt att Högsta domstolen ger prövningstillstånd.

Efter förhandlingen i tingsrätten, som pågick i mars och april, dömdes Dennis Jonsson, Johan Flykt och Andreas Clarström till fängelse i 12, 11 och 10 år för mord.

Under sex dagar i september pågick förhandlingen i Hovrätten. Åklagaren krävde då längre fängelsestraff för de tre unga männen.

Försvarsadvokaterna däremot hävdade att deras klienter ska ha kortare straff. Rättsläkaren har inte kunnat säga exakt vilket hugg som var det dödande och de tre unga männen har berättat olika versioner om brottet.

Hovrätten ska i domen ta hänsyn till att männen är yngre än 21 år och därmed inte får dömas till livstid. De ska dessutom ha straffrabatt.