Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten fastställer dom

Tingsrättsdomen mot de två män som tidigare i våras försökte råna en man i Vallsta står fast. Detta förkunnar hovrättens dom som kom under måndagen.

De båda männen, 21 och 22 år gamla från Bollnäs respektive Ljusdals kommun, fälls för att ha försökt råna en man och en kvinna i deras hem i Vallsta i maj i år.

De trängde sig in i parets bostad och riktade ett skjutvapen mot kvinnans huvud. De tog sig förbi kvinnan och in i sovrummet där mannen låg och sov och försökte sedan under pistolhot få 10 000 kronor av mannen. Han lyckades dock fly ur bostaden varpå 22-åringen återigen riktade pistolen mot kvinnan.

De båda männen dömdes i Hudiksvalls tingsrätt i juni till fängelse och skadestånd, en dom som nu fastslagits i Hovrätten för nedre Norrland. 21-åringen ska avtjäna ett år och sex månader i fängelse, medan 22-åringen döms till två år.

De ska dessutom betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan och 22 900 kronor till mannen.

Gärningsmännen hålls häktade i väntan på att domarna vinner laga kraft.