Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten dömer Tova Mobergs mördare till livstids fängelse

 
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

På torsdagen meddelades domen mot den numera 23-årige Billy Fagerström. Han är skyldig till mordet på den 19-åriga-Tova Moberg konstaterar hovrätten för nedre Norrland. Straffet blir livstids fängelse.

Läs mer: Inför hovrättens dom om mordet på Tova Moberg – polisen: "Det jag känner är sorg och desperation"

Hovrätten gör samma bedömning som Hudiksvalls tingsrätt och dömer Billy Fagerström till livstids fängelse.

Läs mer: Försvararens kritik – ingen vet var Tova Moberg mördades: "Borde finnas kraftig stänkbild"

Det finns synnerliga skäl till att det inte ska vara ett tidsbegränsat straff skriver hovrätten i den dom som meddelades på torsdagen.

I den åtalspunkt som gäller grov kvinnofridskränkning anser hovrätten att Billy Fagerström inte kan dömas enligt den brottsrubriceringen. Däremot fälls Fagerström för flera fall av misshandel och hot riktade mot Tova Moberg. Däremot frias han för ett fall av misshandel som han tidigare dömts för. Han frias också från fem fall av olaga hot.

Läs mer. Nye försvarsadvokaten Thomas Olsson: "En alternativ gärningsman finns alltid när det inte finns övertygande bevis"

Det var den 14 maj 2017 som mordet på Tova Moberg begicks i Forsa. Hennes döda kropp hittades sänkt i Långsjön måndagen den 15 maj.

Expojkvännen har hela tiden förnekat att han mördat Tova Moberg men hovrätten slår fast att det är han som är gärningsmannen.

Läs mer: Så beskrivs Billy Fagerström efter mordet på Tova Moberg: "Jag ser två Billy i det här"

Inför sitt advokatbyte skrev Billy Fagerström: "Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse". Efter bytet till stjärnadvokat Thomas Olsson, överklagades den fällande morddomen från Hudiksvalls tingsrätt.

Artikeln uppdateras.