Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotfull man släppt på fri fot

Den man i 25-årsåldern som ska ha betett sig hotfullt på en buss mellan Bollnäs och Söderhamn har begärts häktad på måndagen.

Rätten släppte honom på fri fot eftersom brottet inte ansågs tillräckligt allvarligt.

Vid halv tio på lördagskvällen fick polisen larm om att en man betedde sig hotfullt mot en kvinna på en buss mellan Bollnäs och Söderhamn. När mannen, som hör hemma i Söderhamn, skulle gripas i Glössbo ska han ha blivit våldsam. Han anhölls senare av åklagaren, som begärde honom häktad på måndagen för hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

Skälet var att åklagaren tror att mannen, som har dömts för brott flera gånger förut, kan begå fler brott. Men Hudiksvalls tingsrätt kom under måndagens häktningsförhandling fram till att brotten han nu misstänks för inte är av så pass allvarlig grad. De beslutade därför att mannen skulle försättas på fri fot.

Vem kvinnan är, och om mannen var bekant med henne innan han ska ha uppträtt hotfullt, vill inte polisen gå in på. De misstänker även att mannen hade använt narkotika.

Mannen, som hör hemma i Söderhamn, har tidigare dömts för olaga hot och för misshandel vid flera tillfällen.