Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotfull man döms lindrigare

Hovrätten river upp fängelsedomen mot en man som var hotfull i Nordanstig.

I december i fjol dömdes Hudikmannen för tre olaga hot och tre ofredanden mot medlemmar i en familj i Nordanstigs kommun. Han dömdes till fyra månaders fängelse, men överklagade.

Nu frias han delvis när hovrätten dömer honom för två olaga hot och ett ofredande. Den 36-årige Hudikbon ringde en kvinna och framförde hot mot hennes fästman och en yngre kvinnlig släkting. Senare träffade han på den yngre kvinnan, kallade henne för kränkande saker och satte fingret mot sin tinning.

Han döms också för att ha ofredat en tredje familjemedlem, en flicka i högstadieåldern. Han döms till 100 dagsböter på totalt 5 000 kronor och ska betala 17 000 kronor i skadestånd.

En av nämndemännen i hovrätten ansåg dock att den yngre kvinnan inte tagit så allvarligt på hotet som hon uppgett, och hade velat fria 36-åringen från det också. Brotten inträffade för nära två år sedan.