Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellet i Edsbyn utvecklar sin verksamhet: "Ovanåker ska inte vara en tråkig kommun"

Ny bar, ny scen och utökad lokalyta med uteservering. Hotellet i Edsbyn jobbar för att utveckla verksamheten ytterligare. Nu siktar de på ett stort event i månaden med start i påsk.

Under påskhelgen får hotellet i Edsbyn besök av bandet The Gamblers, där två medlemmar från det forna Europe ingår, och den internationella Dj:en NiiNa.

Läs också: Edsbytjejen designar åt klädföretaget: "Häftigt att se sina plagg i butik"

Eventet är först ut i en satsning som bygger på att en gång i månaden arrangera en storhelg där uppträdande och dansgolv ingår. En extern bokare har involverats och nästa större evenemang blir i slutet på april. Därefter kommer storhelgerna flyta på kontinuerligt.

Läs också: Internationell standupstjärna till Edsbyn

– Det kommer att bokas akter varje löning, fredag och lördag. En kväll för de yngre och en för de lite äldre. Nu har två av oss delägare flyttat hit permanent från stormetropolen Falun och då vill vi satsa, säger Tommy Löfström som är en av hotellets ägare.

Som en del i satsningen har hotellet byggt en ny scen nere i puben Kulan och en ny bardisk i restaurangdelen. Lagom till sommaren kommer de att utöka lokalytan med en uteservering.

– Det ligger en stor ekonomisk investering bakom det här, men vi ser att behovet finns i bygden. Vi går runt, så vi tror på det här, säger Tommy Löfström.

Att Ovanåker i förra veckan utsågs till den tråkigaste kommunen i Hälsingland, är någonting som han vill ändra på.

– Haha, jag lovar att det var sista gången. Nu kommer förutsättningarna bli bättre.

Läs också: Stand up med Magnus Betnér i Idrottsparken i Edsbyn