Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellbygge på Öjeberget om tre år

För ett år sedan slog sig åtta företagare ihop, bildade Öjeberget Järvsö AB, och köpte topprestaurangen och grannfastigheten på Öjeberget i Järvsö. Planen var att bygga en hotell- och konferensanläggning och intilliggande stugor för bostadsrätter. Hur går det, frågar LjP.

Annons

– Vi har jobbat rätt intensivt under det år som gått och vi håller tidsplanen, säger Mauritz Ouchterlony, en av de åtta.

En delägare, Håkan Månsson, har gått ur bolaget och ersatts av Per Hammarström, markanläggare från Bollnäs.

– Tillsammans bildar vi en fin grupp och har bred kompetens, konstaterar Mauritz Ouchterlony.

Grunden till projektet är den ståtliga utsikten och det natursköna läget på Öjeberget. Två unga stockholmsarkitekter, Alexander Trimboli och Ludvig Netré, har ritat hotell och parstugor så att byggnaderna ska ligga väl i naturen och inte förstöra horisonten uppe på berget.

Bolaget planerar att bygga i tre etapper. Planen innebär sex parhus ska börja byggas i höst. Sedan är tanken att ytterligare sex parhus ska påbörjas, men inte förrän 2010. Det ska säljas som bostadsrätter. Om tre år är sedan tanken att hotellet ska börja byggas. Det får 46 dubbelrum, restaurang, spa och konferensanläggningar.

Den fråga som närmast står på dagordningen är detaljplanearbetet. Det ska göras i samarbete med kommunen och med invånarna i bygden. Ett samråd ska hållas med Järvsöborna när ett förslag finns färdigt, därefter ställs förslaget ut uppe på berget och på Ica. Om förslaget gillas kan detaljplanen för området vara färdig i november.

Lågkonjunkturen utgör inget hinder för planerna, snarare tvärtom, menar Ouchterlony och Sjöberg.

– Vi är väldigt optimistiska.