Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstskoj med Tobbe Trollkarl och Mojje

Tobbe Trollkarl ska göra ett älsklingsdjur av en ballong, och det börjar inte så bra.

– Titta, den ser ut som en gravid mask! säger han.

Då skrattar mammorna och papporna i publiken. När ballongen far i väg med en ryslig prutt ligger ungarna dubbelvikta av skratt.

Det var sanslöst många barn som släpade med sina föräldrar till Kulturens hus i Söderhamn på tisdagskvällen för att ha kul med Tobbe Trollkarl och Mojje.

För den oinvigde var det nästan en chock att konfronteras med den superspeedade trollkarlen. Men man vänjer sig snabbt, och ungarna älskar honom.

Det är mycket prutt och bajs och kalsong, och det går alltid hem.

Och det fortsätter när Mojje intar scenen med sin gitarr. Barnen känner igen låtarna. Så klart de gör. De har sett Mojje och Niclas Wahlgren på tv sjunga "Tjaba, tjena, hallå" och "Var ligger landet där man böjer bananer".

Trolleritricken är inte så dumma heller. Tobbe Trollkarl är också en välkänd figur för barnen, eftersom han har varit med i många barnprogram där han har lärt barn att trolla.

När showen är över flockas barnen runt kvällens artister, rödkindade, varma och lyckliga, för att få sina autografer. Några får märkliga trolleristavar som kan trolla fram blommor – om man gör på rätt sätt.

Ebba Nilsen, 5 år, från Söderhamn, kämpar hårt för att genomföra tricket.

– Det är svårt, säger hon.

Vad tyckte du om föreställningen då?

– Den var jättebra och jätterolig!