Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstpremiär för författare

Maria Küchen är först ut i Bollnäs biblioteks serie författarkvällar under hösten. I morgon, tisdag, berättar hon om sitt författarskap och senaste boken, deckaren Gamarna.

Om Gamarna skrev Svenska Dagbladets recensent Marianne Jeffmar: "Läs hennes bok och förundras över att en svensk kriminalroman fortfarande vågar vända sig till reflekterande människor."

Küchen med sitt poetiska språk, är författare och kulturjournalist, född 1961. Efter den uppmärksammade debuten 1989 (när hon fortfarande hette Gummesson i efternamn) med "Hos ljusmålaren" har hon givit ut flera diktsamlingar och romaner. Ungdomsromanen "Sång till en fjäril" hör också till hennes uppmärksammade författarskap.

I år kom hennes fjärde deckare, "Gamarna", som handlar om en succéförfattarinna som skriver en nyckelroman, där hon avslöjar en rad kända personer. Men manuset blir stulet hos förläggaren samtidigt som tre kvinnor i hennes bekantskapskrets blir mördade.

Längre fram i höst, den 3 november, kommer författaren Hans Gunnarsson till Bollnäs bibliotek. Hans nya roman, "Albatross" är något så ovanligt som en golfroman, men har naturligtvis ett djupare budskap.

Den här romanen sitter "som en punchad järntrea mot en platågreen i motvind (översättning: författaren har gjort något svårt och djärvt)", skrev DN.