Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstfest på Åsgården

I helgen dukade Åsgårdens äldreboende för fest.

Personalen på Åsgården fick idén att ordna en höstfest för de boende på servicehuset, på lördagen.

Och visst fanns alla förutsättningarna för en lyckad tillställning: matsalen på avdelningen Kullen var fullsatt, borden fint dukade med vinkupor och vikta servetter. Utanför fönstren ett strålande höstväder.

På tallrikarna låg pizzor: Vesuvio och Hawaii – garanterat lättuggade med tanke på att alla festdeltagarna var fyllda 90 och mer.

Ett "skål" från ett bord bröt tystnaden. Men det var inte så många som valt att skölja ner pizzan med vin. Det mesta som serverades var cider. Men Alice Eriksson hade i alla fall en skvätt vitt vin i sitt glas: Vin¨a Marco.

- Det här tycker jag är bra, sa Alice om att de boende på servicehuset sedan flera år tillbaka har möjlighet att dricka alkohol.

- Det här var mysigt. Det känns i luften att det är något speciellt när alla äter tillsammans, sa sjuksköterskan Laila Hansson.

Det anordnas fest på Åsgården då och då. Förra gången var det surströmming på tallrikarna.