Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hörselnedsatt nekades teckentolk – anmäls nu för diskriminering

Centrum för flexibelt lärande i Söderhamn, CFL, har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen efter att de nekat en person teckentolk.

Annons

Det är Region Gävleborgs hörselvårdskurator som anmält CFL för diskriminering av en person med en funktionsnedsättning som gör att denne har ett behov av teckentolk.

Enligt anmälan har personen i fråga påpekat detta för både rektorn på CFL och lärare vid vuxenutbildningen.

CFL avslog önskemålet om teckentolk i oktober förra året, och enligt anmälan har personen fortfarande inte tillgång till den hjälp denne behöver på grund av sin hörselnedsättning.

Region Gävleborgs hörselvårdskurator är den som gjort anmälan till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Nu vill DO ha svar på ett antal frågor kring händelsen. Frågorna är riktade till Hälsinglands utbildningsförbund, som är utbildningssamordnare för CFL.

Bland annat förväntas svar på varför CFL beslutade att neka till teckentolk och om de på något annat sätt anpassat utbildningen med anledning av personens hörselnedsättning.

DO vill ha svar på frågorna senast den 10 februari.

CFL har även anmälts till Skolinspektionen.