Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Horgen Tore vann Prinsessans Madeleines Pokal

/
  • Den norska favoriten Horgen Tore med Jan Roar Mjölneröd i sulkyn vann V65-6, Prinsessan Madeleines Pokal.

Hälsingehambon med 100 000 kronor i förstapris stannade i Hälsingland.
Jan-Olov Perssons Eldsiri var smått överlägsen sina konkurrenter i storloppet på Bollnästravet i går.
– Jag är väldigt tacksam som får köra så fina hästar åt Persson, sa segerkusken Ulf Ohlsson.

Annons

Jan-Olov Persson och Ulf Ohlsson firade stora framgångar på Hagmyren i måndags och duon följde upp med att vinna ett av de största loppen på Bollnästravet i går.

Segervapnet på Hagmyren hette Hallsta Lotus och när tävlingarna flyttade söderut selade Persson ut Eldsiri åt Ohlsson i Hälsingehambon.

Det var också Hagmyrentränaren som satt i ledningen tillsammans med Remelda då Eldsiri och Ulf Ohlsson kom upp på utsidan dryga varvet från mål och kort senare fick den stora favoriten överta ledningen. På den sista bortre långsidan kom Karelli och Erik Adielsson upp snabbt på utsidan och i det läget såg Eldsiri slagen ut.

– Hon skiftade lite med travet redan knappa varvet från mål så jag körde mest på säkerhet för att undvika galopp. Jag hade egentligen allt under kontroll och koncentrerade mig bara på att hålla Erik utanför mig. Det fanns mycket krafter kvar till upploppet, sa Ohlsson.

Segern var värd 100 000 kronor och att Bergsåkerskusken kör Jan-Olov Perssons hästar blir allt vanligare.

– Jag har aldrig jobbat så hårt som i år och det går också fantastiskt bra. Jag kör åt många tränare, men att jag får köra åt Persson är jag väldigt tacksam för eftersom han alltid har så fina hästar, sa Ohlsson.

Ett bevis på detta kom senare under kvällen då Ohlsson ledde från start till mål tillsammans med Jan-Olov Perssons Bongsbofax.

Gårdagens huvudnummer - Prinsessan Madeleines Pokal - med 150 000 kronor i förstapris blev precis som på Hagmyren i Linje 5 en uppvisning av norske gästen Jan Roar Mjölnerud. Nu hade han bytt ut måndagens vinnare Särpefanten mot Horgen Tore och från ledningen var ekipaget helt överlägset.

Hemmapubliken fick se Bollnässonen Örjan Kihlström vinna två lopp under kvällen när han först från utvändigt om ledaren med Never Again enkelt plockade hem segern i Anders Kilströms Minne.

Solvallakusken följde sedan upp med att vinna tillsammans med en annan Stefan Hultman häst - Orecchietti - som ledde från start till mål.

I Bengt Ivarssons Minne med 100 000 kronor i förstapris hann Giant Superman och Fredrik B Larsson fram i sista steget efter ett lopp i rygg på ledaren Colombian Necktie.

Tävlingarna inleddes med att Hagmyrentränaren Niclas Torstemo och Torro Balder tog karriärens första seger i andra starten i ett inskolningslopp med 15 000 kronor i förstapris.

Mer läsning

Annons