Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopptalangen Ingemar Hammarströms galna helg – flygkaos och trasig utrustning slutade med seger i två klasser

Mitt Hjärtas talang Ingemar Hammarström plockade fyra placeringar i en tävling i Tyskland i helgen, men uppladdningen var långt ifrån optimal. Flyget till Tyskland blev inställt och han fick övernatta på Arlanda innan han tog sig till tävlingen, kraftigt försenad.
– Det gick bra ändå. Jag fick bara börja hoppa och sedan gick jag in på banan direkt, säger Ingemar Hammarström.

Mitt hjärtas 13-årige talang Ingemar Hammarström har haft två riktigt bra tävlingshelger. För drygt två veckor sedan gjorde han internationell debut med sin D-ponny i Österrike, samtidigt som han satsar på att ta sig till EM med sin storhäst i sommar.

I TV-klippet ovan ser du två av Ingemar Hammarströms rundor från förra helgens tävling

Han är inte ensam i familjen om den internationella satsningen. 16-åriga storasystrarna Klara och Selma bor båda två utomlands och satsar på hoppning respektive fälttävlan, och just nu har även Ingemar sina hästar i samma tävlingsstall i Tyskland som Klara. Under våren har han åkt dit flera helger för att tävla sin häst Cascara och D-ponny Ocean des As internationellt.

Nu i helgen var han i Tyskland på tävling där han vann två klasser, kom tvåa i en och trea i en klass. Totalt startade han i sex klasser, och tog två segrar med Cascara, och en andra- respektive tredjeplats med D-ponnyn.

Men uppladdningen inför tävlingen i Tyskland blev inte alls som han hade tänkt sig. Han hamnade mitt i flygkaoset med kraftiga förseningar och inställda flyg i slutet av förra veckan.

– Nej, jag hade inte så himla bra uppladdning första dagen för då gick inte vårt flyg från Arlanda, och alla hotell var fulla så vi var tvungna att sova i bilen på Arlanda, berättar Ingemar Hammarström.

Dagen efter gick planen igen, men nu var han kraftigt försenad till tävlingen.

– Min syrra hämtade mig och så kom jag precis när jag skulle gå banan, och då gick dessutom min stövel sönder så jag var tvungen att tejpa den. Så jag blev jätteförsenad, men jag hann ändå.

Hans häst var redan framriden, så efter att ha gått banan satt Ingemar bara upp och hoppade.

– Det gick bra ändå. Jag fick bara börja hoppa och sedan gick jag in på banan direkt, och då kom jag trea. Om jag inte hade rivit sista hindret så hade jag vunnit.

Efter att ha fått sova i en riktig säng och ladda upp utan stress kommande tävlingsdagar följde han alltså upp tredjeplatsen med en andraplats och två förstaplatser. Om knappt två veckor väntar den sista tävlingen innan han får veta om han får chansen i sommarens EM.

– Målet är att tävla EM på min storhäst det här året, sedan kanske nästa år på min D-ponny, säger Ingemar Hammarström.

Hästarna står kvar i tävlingsstallet i Tyskland. När han är hemma är det framför allt gå i skolan som gäller.

– Ja, men det går ganska bra. När jag ska åka får jag läxor med mig och sedan får jag jobba lite mer när jag är här, får lite mer läxor.

Efter sommarens EM väntar en flytt för familjen. Planen är att tvillingarna Selma och Klara ska börja hästgymnasium i Skåne och därför passar en flytt för resten av familjen också bra. Skåne ligger dessutom desto närmare Tyskland, vilket förenklar för Ingemar i den internationella satsningen.

– När vi flyttar till Skåne kommer jag kunna vara mer i Tyskland och rida eftersom att det är närmare.

LÄS OCKSÅ: Hammarströms lämnar Hälsingland för Skåne

Ingemar Hammarström Norrlandsmästare