Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på uteslutning 15 september

Den 15 september har Sverigedemokraternas partistyrelse sitt nästa möte. Och då hoppas partiets länsordförande Roger Hedlund på ett beslut om uteslutning av Bollnäspolitikern Pär Norling.

Annons

SD:s ledande kommunpolitiker i Bollnäs, Pär Norling, hotas av uteslutning ur sitt parti efter sina uttalanden om islam i samband med lördagens manifestation mot rasism – och för mångfald – i Bollnäs.

Bland annat sa Norling i en SVT-intervju att religionen islam bör förbjudas i Sverige och att den som vill fortsätta tillhöra den religionen bör utvisas.

- Jag såg och hörde vad han sa i intervjun och pratade med honom om det i söndags morse. Då stod han fast vid vad han hade sagt – och då finns det inga andra alternativ än att begära honom utesluten ur partiet, säger partiets länsordförande Roger Hedlund.

Hedlund har nu skickat ett brev till partistyrelsen med en begäran om uteslutning av Pär Norling:

- Vårt parti är för religionsfrihet och vi skickar inte ut svenska medborgare. Han kan inte företräda vårt parti med sådana åsikter. Det finns mycket man kan kritisera inom islam, men religionsfrihet är grundläggande i en demokrati

Nu är det upp till partistyrelsen att ta ställning till hans begäran om uteslutning av Pär Norling.

- Han får ge sin version innan beslutet fattas – men jag ser det med som en formalitet och tvivlar inte på att han blir utesluten, säger Roger Hedlund.